"L'educació és l'arma més poderosa que pots emprar per canviar el món" Nelson Mandela

dimecres, 20 de novembre del 2013

Dia Mundial de la Infància

Ja fa un parell d'anys que tenc aquest Blog, però encara no hi havia fet cap entrada. Avui m'he decidit. Avui 20N és el dia internacional de la infància i la meva reflexió va cap a ells, els infants, que han de ser el motor per aconseguir canviar aquest món que de moment no pinta gens bé per a ells...

El sistema educatiu actual, propi d'una caduca societat industrial, separa els infants i joves del seu "hàbitat" natural.

"No és dèficit d'atenció, és que no m'interessa", dirien la gran majoria d'escolars avui.

Les escoles segueixen tallant la creativitat, les passions, les emocions... i encara ara hi ha qui posa en dubte la necessitat urgent d'incorporar en els currículums, competències com les habilitats socials, la gestió de les emocions o l'aprenentatge de la creativitat.

Ens hauriem de dedicar més a observar els infants, les seves maneres de fer, pensar i actuar, ells haurien de ser font de la nostra inspiració, ells haurien de ser la nostra font d'Investigació i Desenvolupament.

Ens podem aturar, ni que sigui un dia com avui, i observar el que fan ells, el que volen, el que desitgen d'aquest món que no els deixam dominar?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada