"L'educació és l'arma més poderosa que pots emprar per canviar el món" Nelson Mandela

dilluns, 13 de gener del 2014

Els PLE

Els Entorns Personals d’Aprenentatge (PLE per les seves sigles en anglès Personal Learning Environment) són sistemes que ajuden als estudiants a prendre control i gestió del seu propi aprenentatge. 

Inclou suport als estudiants per:

-    Fixar els seus propis objectius d’aprenentatge
-    Gestionar el seu aprenentatge, la gestió dels continguts i els procesos
-    Comunicar-se amb altres en el procés d’aprenentatge

Un PLE no és una eina, és un enfoc d’aprenentatge.

“Un PLE es la combinación híbrida de dispositivos, aplicaciones, servicios i redes personales que empleamos para adquirir de forma autónoma nuevas competencias para la resolución de problemas” David Álvarez

Entenem PLE com el conjunt d’eines, fonts d’informació, connexions i activitats que cada persona fa servir per aprendre.

Es a dir, l’entorn personal d’aprenentatge, inclou tant tot allò que una persona consulta per a informar-se, les relacions que estableix amb dita informació, així com les persones que li han servit de referència, les connexions entre aquelles persones i ell mateix, i les relacions entre aquelles persones i d’altres que a la llarga puguin ser del seu interès.

Però el PLE d’una persona va més enllà de les tecnologies i implica fins i tot aquells espais i estratègies del món presencial que la persona utilitza per aprendre.

Un PLE es configura així al voltant de les eines i serveis que ens permeten l’accés a la informació i amb altres persones, en concret amb les eines socials del web 2.0 i les estratègies en que configuram l’ús de les mateixes.

Però un PLE no només ha de considerar les eines web 2.0 sinó també les relacions interpersonals aprenent – aprenent, aprenent – docent, i fins i tot aprenent – persona externa a la comunitat educativa

En definitiva un PLE es conforma entorn a aquelles eines que ens permeten tres procesos cognitius bàsics: LLEGIR, REFLEXIONAR i COMPARTIR.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada